Projecten & ideeën onder die verzamelnaam gaan vele projecten schuil. Projecten die ik soms zelf bedenk en samen met anderen uitvoer. En soms projecten die ik in opdracht doe.


Het grootste plezier heb ik vooral in het maken van iets dat ik nog nooit eerder heb gedaan. En daarbij hele nieuwe wegen inslaan. Een televisie-decor, een website, een kantoor inrichten, etc. En soms groeit een project steeds verder door, zoals mijn eigen uigeverij Nachtwind www.nachtwind.nl


Belangrijk is steeds weer de keuze van de mensen met wie ik een project start. Een goed team is het halve werk.


Recente projecten zijn een drietal initiatieven rond het vrijeschoolonderwijs. Daar onze zoon op een vrijeschool zit zag ik dat het de verschillende scholen ontbreekt aan de mogelijkheden om goed pr materiaal te maken. Pr materiaal dat een eerlijke weergave is van de kwaliteiten van het antroposofische onderwijs.Het mini boekje Wat is de vrijeschool maakte ik zodat de ruim 80 vrijescholen in Nederland een instrument vol schoonheid in handen hebben om aan toekomstige ouders mee te geven als introductie in de filosofie en de praktijk van het vrijeschoolonderwijs. Nu na een jaar gebruikt ruim 80% van de scholen het boekje.

Voor de tekst vroeg ik Jet Nijhuis (ooit oprichtster en directeur van de vrijeschool in Hilversum, nu begeleidt ze veel docenten en leerlingen). De vormgeving werd gedaan door Albert Hennipman van De Ruimte ontwerpers. Het concept, de fotografie en het uitgaven deed ik.www.watisdevrijeschool.nl Toen het boekje er was moest er natuurlijk ook een begeleidende website gemaakt worden. Die maakte ik zelf. Met natuurlijk de teksten van Jet en mijn eigen foto’s.


Naar aanleiding van het boekje en de website kwam ik in contact met de Hogeschool Helicon. Zei vroegen mij een nieuwe website voor hen te bedenken  en te organiseren. Een prachtig project waarvoor ik Albert wederom vroeg voor de vormgeving, journaliste en schrijfster Petra Essink voor de interviews, Jet Nijhuis weer voor de beschouwende artikelen en Caroline Schröder voor de stillevens. Funs Erens deed de techniek. De school en de ook website kreeg de nieuwe naam www.vrijeschoolpabo.nl Het mooiste aan het geheel is hoe we gewerkt hebben. Alle websites worden op de computer gemaakt en hebben daardoor een bepaalde uitstraling. Wij begonnen met knippen en plakken. Ver van de computer vandaan.