‘In de luwte van de tijd’ is een ontdekkingsreis op één vierkante meter én een ontdekking van de kracht en werking van doelloosheid en spel.

Wat gebeurt er als we opnieuw nieuwsgierig kijken naar hetgeen we al zo goed denken te kennen? Dit was de vraag toen ik die ene plantensoort begon te fotograferen op die ene vierkante meter. Op een plek waarop ik al vele jaren dagelijks uitkijk: mijn eigen achtertuin.

Voor de beelden in dit boek richtte ik me op een plant die ik al eerder had geportretteerd. Toen: met een duidelijk beeld voor ogen, met een verhaal dat verteld moest worden. Nu was zwerven door het onbekende. Het onbekende en onbegrijpelijke. In die onbevangenheid werd een andere wereld zichtbaar; een mysterieus landschap dat mij meenam naar een verborgen sfeer en dat de gelaagdheid van de werkelijkheid voelbaar maakte.

In essentie is onze wereld een groot mysterie. Hoeveel systeemmodellen we ook maken, ze kunnen nooit de complete werkelijkheid weergeven. Dat erkennen van het fundamentele niet-weten is de opening naar een andere benadering. Eén die leidt naar een andere en meer poëtische benadering van de werkelijkheid.


 ︎︎︎ 


Bekijk en bestel het boek bij Uitgeverij Nachtwind ︎︎︎